Zaterdag 12 mei 2018 – In de brandende zon domineerde Drogeham onder leiding van Albert
Gjaltema en Siebe-Jacob Reitsma in Suwâld. De vorige ontmoeting tussen Suawoude en
Drogeham eindigde in een 2- 6 voor de nu thuis spelende ploeg. Maar Drogeham heeft er in
de tweede helft van het seizoen een schepje bovenop gedaan en dat loonde. Eerder al een
gelijkspel tegen de toenmalige koploper Jistrum. Ditmaal een overwinning op de nummer 5.
Beide ploegen begonnen de wedstrijd sterk. Opvallend waren de harde en strakke schoten in
de benen van Drogehamster spits Henk Huisma. Ook het sterke keeperwerk van Dennis van
Butselaar is veelbelovend. Rond de 25ste minuut schoot Egbert Wubs hard op doel. Zo hard
dat de keeper de bal niet klem kon krijgen. De rebound was voor Huisma en hij schoot de bal
overtuigend binnen. Helaas werd het doelpunt afgekeurd op buitenspel. Ondanks de sterke
schoten werd aan beide kanten niet gescoord voor het rustsignaal.
Aan het begin van de tweede helft kreeg Huisma eindelijk zijn verdiende doelpunt. Een nette
steekpass van Sander Veenstra kon door Huisma mee worden genomen te midden van twee
verdedigers en hij rondde hem netjes langs de keeper af. Na de 0 – 1 stand liep de wedstrijd
een tijd gelijk op. Suawoude kreeg relatief veel kansen maar Van Butselaar keepte
fantastisch en hield Drogeham op voorsprong. Halverwege de tweede helft kreeg Wubs zijn
kans. Eerder schoot hij keihard op de onderkant van de lat, dit schot leek net achter de
doellijn te landen maar dit werd niet gezien door de scheidsrechter. Maar na een voorzet van
Stefan van der Galiën was Wubs vastberaden en schoot hij sterk langs de keeper.
Na de 0 – 2 was het hek van de dam. Het ene na het ander schot werd afgevuurd. De 0 – 3
werd gescoord door Jeroen Krol. Vanuit een corner van Huisma kreeg Krol in de ontstane
rommelige situatie in de 16, de bal op zijn rechter voet en schoot raak. Verder schoot Krol
nog een keer hard op de lat, de rebound werd door Jan Bosgraaf ingeschoten maar helaas
ook afgekeurd op buitenspel. Al met al had de wedstrijd beide kanten op gekund. Mede door
het sterke keeperswerk van Van Butselaar is het positief uitgevallen voor Drogeham. Kapot
maar voldaan ging het team van het veld. Uitrusten en afkoelen zoals de foto laat zien, was