DRACHTSTERCOMPAGNIE – Na het eerste competitieduel wist Drogeham ook het
tweede duel winnend af te sluiten. Tegen het TFS van ex-coach Hans Gellert werd het,
zonder goed voetbal maar met veel inzet, 1-2 voor de geelhemden.
Vanaf het eerste fluitsignaal was er voor het publiek genoeg te zien. In de eerste minuten
wist Klaas Jan Bosgraaf al bijna te scoren en werd een listig schot van de Kompenijsters
tot hoekschop verwerkt. Tien minuten later stond het vizier van Bosgraaf op scherp en
bracht hij Drogeham op voorsprong. Een hard schot vanaf 20 meter was de keeper te
machtig. TFS moest nu komen en probeerde de gasten georganiseerd vast te zetten.
Drogeham wist er zo nu en dan echter makkelijk door te combineren, maar had moeite
met het geven van de beslissende eindpass. Het duel ging steeds meer gelijk op, waarbij
de thuisploeg vlak voor rust erg gevaarlijk werd via stilstaande situaties. Drogeham
mocht doelman Jeroen Krol dankbaar zijn dat het met een 0-1 voorsprong kon rusten.
De tweede helft begon met eenzelfde spelbeeld, waar de ploegen nauwelijks iets voor
elkaar onder deden. Om gevaarlijker te worden, begon TFS steeds meer het middenveld
over te slaan en de lange bal te hanteren. De grootste kansen bleven echter voor
Drogeham, al verzuimden Jan Spinder en Aaron van Keulen de spreekwoordelijke
trekker over te halen. Tien minuten voor tijd was het alsnog raak. Na een splijtende pass
over de breedte van Jan Spinder schoof Erik Postmus beheerst de bal achter de doelman
en daarmee verdubbelde hij de voorsprong. TFS bleek mentaal geknakt en hierdoor was
de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut wist de thuisploeg nog een treffer voor de