In een spannende wedstrijd, waar venijn vooral in de tweede helft zat, had Boornbergum het lang lastig met Drogeham. Pas in het laatste kwartier nam de koploper afstand, waar gezien het spelbeeld een puntendeling meer terecht was geweest. Op sportpark ’t Doltsje werd een eindstand van 1-2 bereikt.

Het vlaggenschip van Drogeham speelde met enkele nieuwelingen. Vorige week maakte B-junior Nanne Storm zijn debuut, nu was het de beurt aan A-junior Jesse Henstra en B-junior Alex Helder. Hierbij waarbij laatstgenoemde startte vanaf de aftrap. Dat Drogeham nog wat moest wennen aan de aangepaste formatie, was na een kwartier spelen duidelijk. Boornbergum kwam op voorsprong  toen Willem ter Schuur kon profiteren van miscommunicatie in de Hamster achterhoede. De gasten bleven daarna sterker, pas na een halfuur kwam werd er meer gecreëerd aan de kant van Drogeham. Eerst kon een schot van David-Jan van Keulen gepareerd worden door de keeper, vervolgens ging een schuiver van Anne-Roy Visser voorlangs. Omdat Boornbergum zelf ook niet meer veel creëerde, ging de ploegen met een minieme voorsprong voor de gasten rusten.

Na rust werd er met meer krachten gesmeten, vooral door Drogeham. Boornbergum werd meer en meer teruggedrongen op eigen helft, en Drogeham probeerde met voorzetten Marten Postmus te bereiken. Los van een poging van Alex Helder bleven grote kansen echter uit. Drogeham beet zich steevast stuk  op de achterhoede van de gasten, maar het kwam toch op gelijke hoogte. Een hoge bal van Erik Postmus werd in het zestienmetergebied geslingerd, waarna een verdediger van Boornbergum deze voorbij zijn eigen doelman kopte: 1-1. Drogeham ging op zoek naar meer, maar het was Boornbergum dat weer op voorsprong kwam. Uit een snelle counter was het wederom Ter Schuur die de bal achter Jeroen Krol plaatste. Een slotoffensief van de geelhemden leverde vooral onrust op, doelpogingen smoorden voornamelijk in een bos van benen van Boornbergum.

Toch kan een sterk verjongd Drogeham met opgeheven hoofd vooruit kijken naar het duel met Friese Boys, volgende week. Het bleek een goede partij te kunnen bieden aan de voorlopige koploper van de competitie, wat hoop biedt voor de toekomst.