Nadat de topploegen Niekerk en Jubbega met ruime cijfers verslagen waren, wachtte zaterdag weer een team met weinig puntverlies. Ondanks de vroege achterstand wist Drogeham 2 zich terug te vechten tot een 4-4 tegen Waskemeer 3.

Drogeham 2, dat de speelronde inging als koploper, ging met veel vertrouwen de wedstrijd in tegen Waskemeer 3. Toch kwam de ploeg vroeg op een flinke achterstand. In nog geen tien minuten was het al 0-2 voor Waskemeer. Niet veel later werd het zelfs 0-3 door een fantastisch schot van ver buiten de zestien. Coach Albert Gjaltema greep in, met resultaat. Nog voor de rust werd uit de rebound uit een hoekschop de 1-3 gemaakt door Henk Postmus.

Na de rust zette Drogeham het goede spel door waarmee ze de eerste helft waren geëindigd. Drogeham was de ploeg met de meeste kansen. Dat leidde vroeg in de tweede helft tot de 2-3 van Jens Mollema. De jacht op de gelijkmaker ging op volle kracht door, daardoor kwam er veel ruimte achter de verdediging van de Ham. Nadat doelman Ype Broos ver was uitgekomen om een uitbraak van Waskemeer te voorkomen, kwam de bal op het middenveld voor de voeten van een Waskemeerder. Deze probeerde de bal van grote afstand over de uitgekomen keeper te schieten. Via Martin Postmus viel de bal ongelukkig in de lege goal. 2-4. Maar ondanks de tegenslag gaf het tweede niet op. De 3-4 van Jens viel snel na de goal van Waskemeer. De druk op de verdediging van Waskemeer nam toe en na een spannend slot wist Jens een paar minuten voor tijd zijn derde doelpunt te maken, 4-4.

Vooraf werd er gehoopt op weer een overwinning. Toch mag het tweede tevreden zijn met een punt. Die op basis van hard werken en doorzettingsvermogen meer dan verdiend was.  Volgende week staat Drachtster Boys 8 op het programma, waar weer vol zal worden gestreden om wel de drie punten te winnen.