DROGEHAM – In een spannende derby tussen Drogeham en VVT wist de thuisploeg een felbevochten
overwinning te boeken. Beide teams maakten lang allebei kans op de winst maar Drogeham trok aan
het langste eind: 2-1.
Zowel Drogeham als VVT, beide bivakkerend in de staart van de competitie, hanteerden de lange bal
om een doorbraak te forceren. Grote kansen werden echter nauwelijks gecreëerd. Van de beide
ploegen was Drogeham wel het gevaarlijkst en de geelhemden kwamen na een halfuur dan ook erg
dichtbij een voorsprong: alleen de paal wist een prachtige vrije trap van Jan Bosgraaf nog te keren.
Enkele minuten later was het Rintze de Vries die bijna het Drogehamster publiek liet juichen, maar de
doelman stond op de juiste plek. Het veldoverwicht van Drogeham verdween en vijf minuten voor
rust was het VVT dat de voorsprong nam. Op de rand van het strafschopgebied wist Alex Polders
doelman Dennis van Butselaar te verschalken met een diagonaal schot.
De groenhemden uit Twijzelerheide kwamen fel uit de kleedkamers, maar Drogeham nam het
initiatief en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De Vries verlengde een hoekschop waarna
Meindert-Jan van Dijk vanaf 20 meter doel trof: 1-1. Na deze gelijkmaker lag de wedstrijd geheel
weer open, beide ploegen waren immers niet tevreden met een puntendeling. Drogeham was na een
uur spelen wederom dichtbij een voorsprong, maar zowel Jesse Henstra als Johannes Hooghiemstra
waren niet koelbloedig genoeg. Steeds meer kreeg VVT de overhand in de wedstrijd, helemaal toen
ze een verdediger doorschoven naar de aanval. De achterhoede van de thuisploeg kraakte, maar VVT
had moeite met het geven van de beslissende pass. De derby leek in een gelijkspel te eindigen, totdat
Rintze de Vries met een geplaatste boogbal Jesse Henstra vrij voor de doelman zette. Henstra miste
in eerste instantie, maar in zijn tweede poging bezorgde hij Drogeham de winst. Onder leiding van
aanvoerder Henk Hamstra wist de achterhoede in de overige minuten de voorsprong te behouden.
Daarmee bleven de drie punten in Drogeham. Sinds lange tijd werd er weer door het vlaggenschip
een overwinning geboekt op sportpark ‘t Doltsje. Volgende week wacht GSVV, wederom in