Vandaag (2 juni) was het zover, de meisjes en jongens van JO13-1 mochten naar de Joure voor de finale van de KNVB beker.

Er waren 2 busjes geregeld voor de spelers van taxicentrale Waaksma. De chauffeurs en tevens leiders gingen de  supporters  voor in de rit er naar toe. Door de  zenuwen werd zelfs een rotonde verkeerd om genomen….

Bij aankomst bleek dat er op kunstgras gevoetbald moest worden.

De arbitrage was geregeld door de KNVB ,daarom moest alles officieel gebeuren o.a. controle spelers en wisselen op de middellijn.

Eenmaal los was het bij de strijders van VV Drogeham een wat onsamenhangend voetbal spel wat ook het geval was bij de tegenstander Onstwedderboys JO13-1, maar dit was te verwachten door de hoge druk (en zenuwen), waar ook het kunstgras zijn inbreng had ging het niet geheel soepel.

Maar warempel na ongeveer 20 minuten kwam er meer spel in en kreeg Mark Helder de bal op de pantoffel en verschalkte de keeper van Onstwedderboys…. 1 – 0 !!!!!

Daarna ging het spel de goede kant op mede door  de inhuur van JO11 Werner de Haan als razende middenvelder over het veld knalde. Zo was de stand in de  rust 1-0.

Tweede helft was voor de “hamsters” .Onstwedde kwam niet meer aan voetballen toe en na ongeveer 10 minuten schopte Ruben Tabak na een corner de 2 – 0 tussen de palen!!!

Toen was de wedstrijd gespeeld, de altijd laatst hoop stopper Mark Wijma deed nog een afstandsschot die op de lat eindigde, en Johan Wedzinga zag nog een oma van Onstwedde aan voor een doel zodat deze oma om een nieuwe bril moest….

 

Zo werd de eindstand 2-0 voor de “hamsters” van harte gefeliciteerd jongens en meiden!!!!!!!!!