DROGEHAM – In een moeizame wedstrijd trok De Sweach aan het langste eind. Een verzwakt Drogeham kon nog lang meedoen om de punten, beide ploegen kregen bij gelijke stand enkele grote kansen maar De Sweach bleek uiteindelijk de gelukkige: 2-3.

Een overvolle ziekenboeg dwong Drogeham wederom tot enkele positionele omzettingen. Het waren dan ook de gasten die voornamelijk in balbezit waren. Vanuit de omschakeling werden de geelhemden gevaarlijk en het kwam daardoor ook op voorsprong. De talentvolle jeugdspeler Nanne Storm profiteerde van miscommunicatie in de achterhoede: 1-0. Tien minuten later was het Ezghesh Tsegay die een voorzet van Siebe Reitsma op de kruising kopte. Toch kwam De Sweach langszij door Ernst Poppinga, die met een schot buiten de zestien doelman Krol verschalkte. Vlak voor rust wist Drogeham echter nogmaals te profiteren van de achterhoede van de gasten, Reitsma onderschepte en Aaron van Keulen passeerde de doelman met een knap schot van afstand.

Getergd kwam de uitploeg weer uit de kleedkamers en binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. Op het veld ontstond een boeiend gevecht tussen twee gelijkwaardige teams. Tsegay kreeg de grootste kans voor de thuisploeg. Oog in oog met de doelman wist hij het net niet te doen trillen. Een gelijkspel hing in de lucht, maar niets bleek minder waar. Uit een vrije trap belandde de bal voor Dennis Klaster, die met een schot door een bos van benen doel trof en De Sweach op een 2-3 voorsprong zette. Drogeham zette in het laatste kwartier alles op alles, maar onder meer Van Keulen had het nodige geluk niet meer aan zijn zijde.

Door de nieuwe maar onnodige nederlaag zakt Drogeham naar de voorlaatste positie in de competitie. Om een einde aan de neerwaartse spiraal te maken, dient volgende week een resultaat behaald te worden tegen GSVV, in Gerkesklooster.