DROGEHAM – Op een koude zaterdagochtend met sneeuw en hagel stond er een mooi affiche op papier: Drogeham JO19 – Bakkeveen JO19. De vorige keer dat Drogeham en Bakkeveen tegen elkaar voetbalden werd het 5-0 voor Bakkeveen. Het was tijd voor Drogeham JO19, gecombineerd met spelers van ASC, om zich te revancheren op deze nederlaag.

In deze doelpuntrijke wedstrijd kwam Drogeham al gauw op voorsprong: Stefan van der Galiën schoot buiten het zestienmetergebied knap binnen. Na dit doelpunt was Bakkeveen wakker geschud want kort hierna scoorde het uitspelende team tweemaal en had het daarmee zelf de voorsprong genomen. Bakkeveen kreeg na deze goals nog meer kansen om de score uit te breiden, maar Drogeham wist mede door keeper Dennis van Butselaar de schade te beperken tot 1-2.

In de rust werd bij Drogeham het een en ander omgezet en dit resulteerde in aanzienlijk beter spel. De geelhemden waren veel feller en creëerden daardoor meer kansen. Ondanks het verbeterde spel kwam na een verkeerde terugspeelbal Bakkeveen op 1-3. Drogeham zette na deze tegenslag gelukkig door en kwam daardoor op 2-3. Dennis van Butselaar zette met een geweldig lange bal spits Koen van der Molen vrij voor de doelman. De spits wist hier wel raad mee en schoot de bal goed binnen. Drogeham kreeg steeds meer vertrouwen en ging vol voor de winst. Hierdoor kwam er steeds meer strijd in de wedstrijd. De gemoederen liepen echter hoog op waarna de scheidsrechter besloot van beide teams een speler weg te sturen. Drogeham kreeg in de slotfase nog enkele grote kansen maar het mocht uiteindelijk niet meer baten. In de laatste minuten werd het ook nog 2-4 voor Bakkeveen.

Op de teamfoto, boven: Rintze de Vries, Lars Hoekstra, Thomas de Haan, Hielke van Dijk, Fokke Veenstra, Ronald Bakker, Marco Velda, Tjerk Hooghiemstra, Tjidsger Spinder, Jurjen de Haan. Onder: Stefan van der Galiën, Dennis van Butselaar, Sander van der Meer, Koen van der Molen, Jetze de Jong.