Na 3 prachtige seizoenen, met daarbij het lopende seizoen als vierde seizoen, heeft Wilco van der Heide, samen met assistent Theo van der Heide, aan vv Drogeham laten weten m.i.v. volgend seizoen te gaan vertrekken. Daarmee komt een einde aan vier succesvolle jaren van het trainersduo bij onze voetbalvereniging. 

Atze van der Wijk, namens het hoofdbestuur: “Hoofdtrainer Wilco van der Heide, inmiddels in bezit van de UEFA B-licentie, wil vanaf volgend seizoen een nieuwe uitdaging elders aangaan. Vanuit de bestuurszijde kunnen we dat alleen maar respecteren en wensen wij hem veel succes toe bij het vinden van een nieuwe vereniging. Wat ons betreft zou een paar treetjes hoger op de ladder op zijn plaats zijn. Wij wensen hem daar alle succes bij. In ieder geval kunnen wij terugkijken op een prachtige samenwerking tussen Wilco, Theo en Dikkie en de A-selectie, waar de voetbalvereniging hopelijk nog jaren mee vooruit kan.”  

Wilco van der Heide: “Sinds het seizoen 2020/2021 ben ik trainer bij VV Drogeham en na dit seizoen heb ik besloten hier te stoppen als trainer. Met het behalen van UEFA B en de nodige ervaring die ik hier heb opgedaan ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Daarnaast denk ik dat het na een periode van vier jaar ook goed is dat er voor het team weer iemand komt met nieuwe en andere inzichten. Ik heb bewust ervoor gekozen om mijn keuze de week voor de competitie bekend te maken bij het bestuur en de selectie. Op die manier is er duidelijkheid voor alle partijen en kan zowel de club als ik tijdig inspelen op deze beslissing. 

Ik kijk terug op een paar fantastische jaren met een kampioenschap en halen van nacompetitie, waarin de selectie zich enorm ontwikkeld heeft en het plezier binnen de vereniging teruggekomen is. Wij als team zijn erop gebrand om ons tweede seizoen in de 4e klasse tot een goed eind te brengen. Ik zal tot de laatste seconde alles geven voor deze club waar ik veel aan te danken heb.”