De vorige ontmoeting tussen beide ploegen resulteerde in een 3 – 2 overwinning voor de Wilper Boys. Dit maal was Drogeham 2 te sterk voor de ploeg uit de Wilp.

De eerste wedstrijd na de winterstop kwam gestaag op gang. Er stond een redelijke wind die zorgde voor moeite bij de lange passes aan de ene kant en de schoten aan de andere. Echt moeilijk kregen de doelmannen het niet in de eerste helft. Voor doelman Pieter Riedstra was het zijn debuut bij Drogeham.

Na de rust kwam de wedstrijd meer op gang. Er vielen kansen aan beide kanten. Drogeham leek sterker en dat bleek: rond de 70e minuut kwam links-back Martin Postmus op, tot op hoogte van de 16 en gaf een prachtige voorzet richting de tweede paal. Henk Huisma had dit gezien en stond perfect klaar en tikte zo hij het eerste doelpunt voor Drogeham netjes binnen.

Drogeham was over het grootste deel van de wedstrijd de sterkere partij. Toch kwamen de Wilper Boys nog bijna met de gelijkmaker maar deze werd door scheidsrechter Andries Hoekstra afgekeurd op buitenspel. De frustratie was groot bij de gasten. In de 85e minuut kwamen Jan van den Bosch en Henk Huisma samen op door het midden. Door het vlotte spel van vd Bosch kreeg hij de bal bij Henk in de voeten binnen de zestien. Henk wist de keeper uit te spelen maar zijn schot werd geblokkeerd door een handsbal van de laatste man. Deze werd van het veld gestuurd en Drogeham kreeg een penalty.

De penalty werd beheerst binnen geschoten door Jan van den Bosch waardoor Drogeham de wedstrijd besloot met de 2 – 0.

De overwinning was niet alleen te danken aan de sterke aanvallers van Drogeham want ook de verdediging met Anne-Roy Visser als nieuw gezicht stond als een huis. Voor Drogeham 2 één van hun sterkste wedstrijden tot nog toe.

Rinze Ytsma