Zaterdag 31 maart – In het pittoreske Oude Bildtzijl liet Drogeham het na om de overwinning op Lions ’66 een positief vervolg te geven. Het werd tegen Ouwe Syl met 6-0 en een illusie armer weer naar huis gestuurd.

 

De wedstrijd begon aan beide kanten wat onwennig en vooral Drogeham (in het alternatieve rood-witte tenue) had in het begin wat moeite na enkele positionele omzettingen. De ploegen gunden elkaar weinig ruimte en daardoor werd er vooral veel gestreden op het middenveld. Veel kansen werden dus ook niet gecreëerd. Halverwege het eerste bedrijf  begon Drogeham wat meer aanvallende intenties te tonen. Net na het moment dat een veelbelovende steekpass van Jens Mollema op Meindert-Jan van Dijk mislukte, wist Ouwe Syl op 1-0 te komen. De bal kwam gelukkig bij de linksbuiten van de thuisploeg uit en deze leverde een prima voorzet, waarna de bal simpel werd binnengetikt door Gerard de Vries. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

 

Bij deze niet-onomkeerbare tussenstand probeerde Drogeham in de tweede helft de rollen om te draaien. Er werd geopteerd om meer druk naar voren te zetten, maar de uitploeg miste de stootkracht en concentratie die er vorige week wel was. Rond het uur troffen de geelhemden van Ouwe Syl weer doel. Als gevolg van miscommunicatie in de Hamster achterhoede kwam de bal weer bij Gerard de Vries, die koelbloedig de bal achter keeper Ype Broos schoot: 2-0. Drogeham verloor steeds meer de hoop op een goede afloop en werd daarnaast ook steeds meer achteruit gedrukt. Toch bleef de uitploeg nog proberen en ging het achterin één-op-één spelen om de aansluitingstreffer te forceren. Deze dappere beslissing zorgde voor enkele speldenprikjes over de flanken, maar de keeper van de thuisploeg kon makkelijk overeind blijven. Toen een kwartier voor tijd de 3-0 was gemaakt, leek het hek van de dam. Schoonheidsfoutjes en mentale kwetsbaarheid hadden als gevolg dat Ouwe Syl in de laatste tien minuten nóg drie keer kon scoren. De wedstrijd werd beëindigd bij een ietwat geflatteerde eindstand van 6-0.

 

Volgende week wacht er voor Drogeham een uitwedstrijd tegen TFS in Drachtstercompagnie, waar revanche kan worden genomen op deze teleurstellende nederlaag. Dan zal het wel op een andere manier voor de dag moeten komen.

 

 

Johannes Hooghiemstra.