Donderdagavond 26 april stond de 8e finale op het programma voor de JO13

De tegenstander was SV Marum JO13-2. Om zeven uur ging het spektakel van start, het publiek is in grote getale aanwezig, Marum speelde ook in het geel zodat de arbiter Jan (hakketak) de opdracht gaf de ‘geelhemden’ om te toveren naar ‘groenhemden’.

Vanaf minuut 1 zat Drogeham er bovenop en drukte de Marum naar hun eigen helft, met meerdere doelpogingen, in de 14e minuut was het raak door  dat in de kluts binnen het strafschopgebied Ruben Tabak de bal op de “pantoffel’ kreeg. Hoppa 1-0.

Drogeham bleef de dominerende partij en voor de rust werd het zelfs 2-0 door de altijd doeltreffende spits  Jildou Hooghiemstra.

In de tweede helft was het eigenlijk het zelfde speelbeeld, Drogeham was de fysiek betere partij zodat het na de rust al snel 3-0 werd , Marum probeerde het nog wel maar kon de overhand niet krijgen, zodat in de 40 minuut Johan Wedzinga  met een ‘kanonskogel’ de keeper van Marum passeerde stond er per abuis 4-0 op het scorebord.

Marum kreeg nog een kans  in de 52e min om te scoren door middel van een penalty die aan hun werd toegekend omdat een van de ‘groenhemden’ per ongeluk de bal speelde met de hand in plaats van de voet, helaas voor Marum werd hier een stokje voor gestoken door voortreffelijk keeperswerk van Jitze Jan Wolsheimer.

In de blessuretijd werd het zelfs nog 5-0 door baltovenaar Johan Wedzinga , al met al een leuke sportieve wedstrijd van beide kanten.