Zaterdag 12 mei stond de thuiswedstrijd tegen Wilper Boys dames 1 op het programma. Na een matige warming-up begon de thuisclub niet scherp aan de wedstrijd. Waarschijnlijk hadden de dames nog zware benen van het Hemelvaartstoernooi en de uitwedstrijd tegen Houtigehage de woensdagavond ervoor, die werd gewonnen met 4-0.

Het spel was rommelig en al snel wist de tegenpartij drie keer te scoren. De voorhoede had het er moeilijk mee om langs de keeper van De Wilp te komen, die steeds ver uitkwam en de spits dus steeds een stap voor was. Toch wist Amerens Hooghiemstra de keepster te passeren en schoot de bal overtuigend in het doel. Vlak voor de rust lukte het Amarinske van Houten om de 2-3 te maken. Er was weer hoop bij de dames en met veel goede moed gingen ze de tweede helft in.

Waar er in De Wilp nog van deze club werd gewonnen, mocht het vandaag helaas niet baten. Toch mogen de dames van SC Kootstertille/ VV Drogeham trots zijn op het behaalde resultaat. De strijd en inzet die gedurende de wedstrijd steeds groter werd, resulteerde in een mooie inhaalslag. In de tweede helft heeft de thuisclub alles gegeven en gestreden als een team. Amerens Hooghiemstra wist in de eindfase van de wedstrijd nog een mooie goal te maken. Eindstand: 3-3.