Zaterdag speelde Drogeham 2 in Drachten tegen de Drachtster boys 8. Ondanks dat het spel niet fantastisch was, werd het toch een makkelijke middag voor het tweede. Op sportpark het Drachtster Bos wonnen de Hamsters met 1-5!

De wedstrijd begon flitsend. Binnen een minuut dacht Drogeham de 1-0 te hebben gescoord. Echter, de goal werd afgekeurd. Hierna ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Beide ploegen creëerden veel kansen, waarvan Drogeham de besten had. Waar de scheidsrechter een minuut ervoor vergat de penalty te geven, deed hij het in de aanval daarop wel. Feije Jan benutte de strafschop, 0-1. Even later viel ook de tweede goal voor Drogeham. Zoals al vaker dit seizoen scoorde Jens en gaf Siebe de assist. Met een 0-2 voorsprong kon Drogeham tevreden de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Na de rust was het Drachtster boys die als eerste scoorde, helaas werd ook deze wedstrijd de nul weer niet gehouden. Maar de goal zorgde niet voor een kanteling in de wedstrijd, Drogeham bleef de bovenliggende partij. Een fantastisch afstandsschot van Feije Jan belandde op de lat, gelukkig stond Marc op de goeie plaats om de rebound hard binnen te schieten. De 1-4 werd wel gescoord met een afstandsschot. Jens wist de bal over de ver uitgekomen keeper heen te lobben. De assist komt op naam van Egbert. Egbert sloot de wedstrijd af door via een penalty de 5-1 te maken. Rustig werd de wedstrijd uitgespeeld.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Op het sportpark ’t Doltsje komt Buitenpost 6 langs, de rode lantaarndrager van de competitie. Drogeham 2 gaat als koploper deze wedstrijd in.