DROGEHAM – In een wedstrijd met twee gezichten bleek het elftal uit Gerkesklooster de betere ploeg te zijn. GSVV maakte in de eerste helft al het verschil in het duel dat eindigde in 1-3.

Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst en waren dan ook gebrand op een overwinning. In de eerste helft was het spel voornamelijk voor GSVV. Na enkele gecreëerde kansen kwam het dan ook terecht op voorsprong. Gerbert Van der Heide schoot raak nadat Drogeham de bal niet kon wegwerken. De thuisploeg had na deze tegenslag nog steeds moeite om aanvallend een vuist te maken. Juist op het moment dat Drogeham wel in de aanval was sloeg GSVV weer toe. Uit een counter wist Marco Kooistra hard raak te schieten. Voor rust stond het ook al 0-3: wederom uit een snelle tegenstoot wist Wichard Alink doelman Dennis van Butselaar te passeren. 

In de rust werd bij Drogeham een en ander omgezet en dit resulteerde in meer balbezit voor de geelhemden. De thuisploeg probeerde combinerend GSVV onder druk te zetten en na een uur kwam het terecht terug in de wedstrijd. Erik Postmus stuurde broer Marten Postmus weg en laatstgenoemde schoot hard raak. Drogeham bleef de betere ploeg maar kansen voor Ezghesh Tsegay en Aaron van Keulen bleven onbenut. 

Aanstaande zaterdag wacht voor het vlaggenschip van Edwin Boonstra en Tinus Huisma een wedstrijd tegen Lions ’66 in Leeuwarden.